Președintele Klaus Iohannis a anuntat, astazi, ca acceptat demisia lui Victor Costache.

„Am luat act de demisia domnului ministru Victor Costache. Am semnat decretul de numire a noului ministru al Sănătății, Nelu Tătaru. Va depune jurământul în cursul acestei zile”, a declarat Klaus Iohannis.

In legatura cu participarea la reuniunea șefilor de stat și de guvern pe tema COVID, seful statului a declarat: „Vreau să subliniez în primul rând obiective necesare pentru noi. Avand în vedere că situația s-a deteriorat rapid, a devenit crucială achiziția de echipamente medicale prin mecanismul comun în UE.”

„Avem nevoie urgent de ventilatoare”, a mai spus Iohannis.

„Romania e puternic afectata de aceasta criza, mai ales in sectorul industrial. Avem nevoie de o actiune coordonata la nivelul Uniunii. Trebuie sa gandim o strategie de cooperare post criza. Sunt convins ca proiectul european va iesi intarit din aceasta grea incercare iar noi vom intelege cat de importante sunt valorile care ne unesc.

Dragi romani, vreau sa reaiau apelul meu catre toti romanii: respectati restrictiile impuse de autoritati, stati acasa! Cu cat reusim acum mai bine sa tinem sub control, cu atat mai repede vom putea reveni cu totii la activitatile carora le ducem lipsa acum”, a mai spus Iohannis.

Reamintim că  Victor Costache şi-a dat demisia din Guvern, după o discuție cu premierul Ludovic Orban. Şeful Executivului i-a propus președintelui Klaus Iohannis numirea lui Nelu Tătaru în funcţia de ministru al Sănătăţii.

Articolul precedentPRODUS ÎN ROMÂNIA
Articolul următorDan Voiculescu: Pandemia de Coronavirus va putea fi rezolvată doar printr-o soluție globală