Jurnalistul Realitatea PLUS, Iulian Leca, a povestit experiența pe care a avut-o intervievându-l pe procurorul Mircea Negulescu.

 Iulian Leca: „Nu știu dacă au fost chiar 14 ore cu camera pornită. Au fost aproape 12 ore de interviu, față în față, cu un șir de întrebări. Unele au fost reluate. O să cunoașteți un cu totul altfel de om decât Mircea Negulescu procurorul, pe care îl cunoaște toată lumea din înregistrările atât de multe și atât de reluate în spațiul public. Un șoc din punct de vedere jurnalistic a fost faptul că, atunci când era camera pornită, Negulescu refuza să discute pe altceva decât pe ce avea probe. (…) E probabil un defect profesional să vorbești atât de concret despre lucrurile pe care tu poți să pui mâna. (…) Nu e ușor să obții dezvăluiri din partea unui astfel de om. (…)”

Iulian Leca a vorbit și despre latura umană a procurorului, latură pe care o vom vedea în interviu.

Iulian Leca: „Surpriza mea a fost că e un cu totul alt alt om decât opinia îl cunoaște pe Mircea Negulescu. E mult prea uman. (…) Trecerea de la autodescrierea din pasajele cunoscute la personajul pe care noi l-am intervievat ieri, a fost o surpriză constantă. Pentru că nu s-a schimbat în nicio clipă. Cu toții ne-am gândit că ar fi putut un alt rol, pe care îl interpretează. (…) Suntem o țară în care toată lumea comentează orice și toată lumea are o părere despre orice fără să se întrebe dacă pot dovedi că e adevărat. (…) Mircea Negulescu se află în control judiciar. Se află probabil în cea mai proastă ipostază în care s-a aflat în întreaga carieră. Controlul judiciar nu îi interzice să stea de vorbă cu jurnaliștii, însă îi interzice să ia legătura cu anumite persoane din dosar.(…) Și mai e ceva: sunt lucruri pe care le-a spus despre implicarea unor instituții peste alte instituții, despre numele care făceau și desfăceau jocuri politice și economice. Lumea va reuși să înțeleagă ce nu a înțeles în ultimii 14 ani. Sunt surprize. (…)”

Jurnalistul a explicat și de unde vine porecla procurorului:

Iulian Leca: „Spusese și în presă. E cumva din adolescență porecla. Atunci cânta la o chitară portocalie, și de aici Portocală. Revenirea poreclei a fost când a explodat cu primul dosar de la Curtea de Apel Prahova. Au găsit porecla din tinerețe, Portocală. Și au folosit-o peiorativ.”

Iulian Leca a precizat și cum a ales să abordeze interviul de 14 ore.

Sursa: Realitatea de Bucuresti

Articolul precedent100 TU DECIZI! Cristi Misăilă, primarul scos din jobenul lui Oprișan și taxa de spart semințe
Articolul următorLIVE VIDEO Arde clădirea Consiliului Județean Caraș-Severin