Ionuț Popovici crede că e o crimă! ”Este inuman să condamni la moarte oameni nevinovaţi!”

Președintele PMP Caraș-Severin este al doilea politician care ia atitudine în situația bolnavilor cu coronavirus pe care nu-i mai ”poate gestiona” Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara și califică decizia ca o crimă!

”Unora ar trebui să le fie rușine! 

Am aflat, cu stupoare, că pacienţii diagnosticaţi cu COVID-19 din alt judeţe nu vor mai fi primiţi la Spitalul de boli infecţionase „Victor Babeş” din Timişoara.

Evident, înţelegem eforturile cadrelor medicale de la această instituţie spitalicească, însă nu putem vorbi de toleranţă, solidaritate, empatie, umanitate și responsabilitate publică atunci când ajungem să refuzăm pacienţi, doar pentru că aparţin unui alt judeţ. Cine îşi permite să pună graniţă între noi şi judeţul Timiş? Şi mai ales în asemenea momente? Cine îşi permite să ia astfel de decizii, din punctul meu de vedere, criminale? Ştim eforturile depuse de toate cadrele didactice, de toate instituţiile implicate în lupta împotriva acestui virus şi ne înclinăm în faţa lor.

În aceeaşi măsură, însă, condamn cu tărie decizia de a refuza pacienţi veniţi din alte judeţe. Este inuman să faci acest lucru! Este inuman să condamni la moarte oameni nevinovaţi! Este incredibil ca în ziua de astăzi să faci astfel de discriminări! Măcar la sănătate şi la tratamente avem dreptul cu toţii!” scrie Ionuț Popovici, președintele PMP Caraș-Severin pe contul său de facebook.

Foto: Epoch Times