În noaptea Sfintelor Paști, numeroși credincioși au participat la Slujba Învierii Domnului oficiată în Parcul Central din Băile Herculane.

În prima parte a slujbei, credincioșii prezenți în Biserica „Schimbarea la Față” din Băile Herculane au primit Sfânta Lumină, care și anul acesta, cu ajutorul lui Dumnezeu, în orașul stațiune a fost adusă de la Mormântul Domnului din Ierusalim. Astfel, această Lumină a fost răspândită în mai multe parohii din Eparhia Caransebeșului. De asemenea, și la Mănăstirea Băile Herculane, în prima parte a slujbei, credincioșii prezenți au primit Lumina Sfântă.

Anul acesta a fost un moment important pentru creștinii din Băile Herculane, deoarece, după primirea Sfintei Lumini, credincioșii prezenți, împreună cu obștea mănăstirii au mers în procesiune la Biserica „Schimbarea la Față”, unde s-au întâlnit cu celălalt grup de credincioși și cu slujitorii bisericii, pornind mai departe în procesiune, până în Parcul Central din orașul balnear. Aici s-a continuat săvârșirea Slujbei Învierii Domnului, de către părintele Marius Dănănău, părintele Nicolae Pereș, părintele Constantin Cilibia, părintele Ioan Pălean, părintele Nectarie Câșlariu și părintele Veniamin Orzac. La finalul slujbei, părintele Marius Dănănău a rostit un cuvânt de învățătură.

După săvârșirea slujbei din Parcul Central, preoții și credincioșii s-au întors la Biserica „Schimbarea la Față” și la Așezământul monahal, acolo unde au fost miruiți și au primit Paștile.

 

Sursa: Protopopiatul Ortodox Băile Herculane

Articolul precedentFurtuni şi ploi torenţiale, în mai multe regiuni, COD GALBEN de inundaţii în nordul şi vestul ţării
Articolul următorAvertizări de inundații pentru râurile din Banat