Având în vedere că, în intervalul 24 – 26 decembrie 2018, în cabinetele de medicină de familie și în ambulatorii nu s-a lucrat, la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean de Urgență Reșița au ajuns mai mulți pacienți decât de obicei.

Cele mai multe consultațiilor au fost pentru infecții respiratorii, specifice sezonului, fiind vorba în special de copii și vârstnici, însă s-au înregistrat și cazuri de urgențe cardio-vasculare (edem pulmonar acut, angină pectorală). De asemenea, a crescut și numărul internărilor, cu 15% – 20%.

În toată această perioadă, la Unitatea de Primiri Urgențe au mai ajuns și pacienți cu traumatisme, din diverse cauze, dar și trei pacienți cu hipotermie. Totodată, s-au prezentat și pacienți cu probleme digestive, numărul acestora fiind, spre deosebire de anii trecuți, mult mai mic – doar câteva cazuri. De precizat și că numărul persoanelor care au primit îngrijiri medicale pentru că au băut fără măsură a fost mai mare decât în mod normal.

Pentru că sărbătorile nu s-au încheiat, medicii vin cu o serie de recomandări pentru populație: evitarea exceselor alimentare, consumul moderat de alcool, alimentație bogată în fructe și legume, consum de lichide calde și evitarea automedicației.

”În ceea ce privește nașterile, în 25 decembrie, o reșițeancă a adus pe lume o fetiță de 3,300 kg, iar în a doua zi de Crăciun la maternitatea spitalului s-au născut doi copii, un băiețel și o fetiță, de 3,490 kg, respectiv 3,280 kg” ne-a transmis Waldemar Murgu, managerul Spitalului Județean de Urgență din Reșița.

Articolul precedentElevii din clasele a VI-a și a IX-a ar putea avea o nouă disciplină – Educație și cultură media
Articolul următorAlertă ANM: Cod galben de vreme severă imediată în județele Arad, Bihor și Caraș-Severin – ceață care determină reducerea vizibilității local sub 200 m și izolat sub 50 m