Înregistrarea pe care se poate vedea cum mistrețul se apropie de urs a fost făcută de o cameră de monitorizare a faunei instalată într-o zonă administrată de Ocolul Silvic Teregova din cadrul Direcției Silvice Caraș Severin. Potrivit specialiștilor Romsilva, pădurile administrate de Ocolul Silvic Teregova asigură faunei condiții bune de liniște, hrană și adăpost, necesare unui habitat sănătos. Romsilva administrează, prin Direcția Silvică Caraș – Severin, aproape 350.000 de hectare de păduri, prin intermediul a 17 ocoale silvice. Din acestea, 24.685 de hectare sunt administrate de Ocolul Silvic Teregova.

 

 

Imagini rare cu întâlnirea pașnică dintre un urs și un mistreț au fost făcute publice de Regia Națională a Pădurilor Romsilva pe pagina de socializare. Acestea au fost suprinse într-o zonă montană a județului Caraș-Severin.

Înregistrarea pe care se poate vedea cum mistrețul se apropie de urs a fost făcută de o cameră de monitorizare a faunei instalată într-o zonă administrată de Ocolul Silvic Teregova din cadrul Direcției Silvice Caraș Severin. Potrivit specialiștilor Romsilva, pădurile administrate de Ocolul Silvic Teregova asigură faunei condiții bune de liniște, hrană și adăpost, necesare unui habitat sănătos. Romsilva administrează, prin Direcția Silvică Caraș – Severin, aproape 350.000 de hectare de păduri, prin intermediul a 17 ocoale silvice. Din acestea, 24.685 de hectare sunt sunt administrate de Ocolul Silvic Teregova..

Sursa: Realitatea de Caras-Severin

Articolul precedentBilanț coronavirus 30 august: 699 de cazuri noi, 11 decese
Articolul următorRomânia în realitate, invitat ADRIAN VOICAN