La Timișoara a avut loc o întâlnire regională a UNPR, în vederea reconsolidării partidului. La reuniune a participat și președintele formațiunii politice, Gabriel Oprea.

Acesta a afirmat că partidul este în reconstrucție și are ca principale obiective refacerea numărului de membrii și obținerea a peste 10% în alegerile locale și parlamentare.

Gabriel Oprea a dezvăluit faptul că partidul avea, la un moment dat, 500.000 de membrii, iar acum mai sunt doar 120.000. El speră că va recâștiga sprijinul patrioților români și mai ales al celor care fac parte din categorii pe care le-a sprijinit în mandatul său. Este vorba despre militari, polițiști, pompieri și rezerviști.

“Legea 223/2015, pe care am inițiat-o și am promovat-o, o lege bună, a fost ulterior modificată de către guvernul Cioloș și de următoarele guverne, iar rezerviștii militari sunt nemulțumiți și se consideră nedreptățiți de aceste modificări, pentru că li s-a luat din drepturile pe care noi le-am asigurat și le-am apărat prin Legea 223. Această lege a fost construită pentru a sprijini oamenii care isi dedică țării întreaga viață, cu privațiuni, cu restricții, de multe ori departe de familie, de copiii lor, participare la misiuni interne și internaționale în care își riscă sănătatea și viața. Modificările aduse legii îi afectează pe rezerviști, dar și pe activi, pentru că se discută acum și despre creșterea vârstei de pensionare, dar și despre modificări de statut pentru militari și polițiști. Cred că modificările făcute legii 223, precum și cele care se preconizează, afectează și activii și rezerviștii”.

Cât despre posibile viitoare alianțe, liderul UNPR susține că partidul său este deschis negocierilor, dar privește cu realism situația. El crede că, în politică, dacă nu ai ce să oferi nu ești luat în seamă, încă un motiv de a se concentra pe reconstrucția formațiunii politice.

La întâlnire au venit și simpatizanți sau foști membrii de partid din Caraș-Severin, Arad, Hunedoara și Timiș.

Articolul precedentPartidul preferat de cei din vestul țării. Sondaj pe regiuni
Articolul următorDrumurile din Banat, inundate de gunoaie