Inspectorii ITM Caraș-Severin au efectuat peste 200 de controale numai în luna septembrie și au dat amenzi de peste 50.000 de lei.

Ca urmare a celor 209 controale efectuate pe parcursul lunii septembrie 2019, de către inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Caraş-Severin, au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare totală de 52.500 lei,  aceștia au dispus angajatorilor 337 măsuri obligatorii în scopul remedierii deficiențelor constatate în urma verificărilor.

În domeniul relațiilor de muncă inspectorii au găsit diverse probleme precum contracte de muncă individuale nu au fost întocmite, ceea ce s-ar numi mai pe românește „
munca la negru”, nu s-a respectat, incredibil, salariului minim brut pe țară garantat, care oricum nu este cine știe ce, datele nu au fost transmise la termen prin REVISAL,  toate aceste nereguli aducând însă ITM-ului un venit de 49.000 lei.

Nici la verificarea aspectelor de securitate și sănătate în muncă angajatorii nu au stat prea bine, inspectorii depistând situații ca: nu era desemnată persoana care să acorde în caz de nevoie primul ajutor, instructajul periodic SSM nu era efectuat pentru toți angajații, planul de prevenire și protecție nu era actualizat. Prin urmare inspectorii ITM au aplicat și în aceste situații amenzi în valoare totală de 3.500 lei

Articolul precedentOrban și miniştrii desemnaţi, în ședință
Articolul următorAcesta este câinele care a pus pe jar o școală din Reșița