Un puternic incendiu a izbucnit duminică dimineață în Centrul Civic al Reșiței, pe strada Oțelului din Reșița.

„În jurul orei 11.50, prin apel 112, a fost anunțat un incendiu pe str. Oțelului din municipiul Reșița. Au intervenit de urgență 8 subofițeri din cadrul Detașamentului de Pompieri Reșița cu sprijinul a două autospeciale de stingere. Ajunse la fața locului, forțele de intervenție au constatat că incendiul izbucnise la o clădire dezafectată.

Incendiul emana foarte mult fum dens, astfel că accesul în clădire a fost posibil doar cu aparatele de respirat. Intervenția pentru stingere a durat aproximativ o oră și au ars diverse mase plastice și mai multe cabluri. Până în momentul de față, incendiul nu pare să se fi soldat cu victime” au transmis pompierii la acea vreme.

Ulterior s-a descoperit că, în clădire, sunt încă funcționale diverse relee de transformare de energie electrică, care ar fi și provocat incendiul iar clădirea ar aparține STUR Reșița aici, odată cu demararea proiectului cu tramvaiul, municipalitatea plănuind să realizeze o stație de transformare pentru tramvaie, funcționalitate pe care clădirea a și avut-o în trecut.

FOTO: Express de Banat

Articolul precedentMeditații gratuite pentru cei care vor să intre la Arhitectură
Articolul următorZile înghețate în Banat