„Laboratoarele, eu cred că este corect – şi aşa am vorbit cu ministrul de Interne – să rămână la IML.”

Ordonanța referitoare la testele antidrog va fi modificată astfel încăt IML să fie obligat să livreze un răspuns în maxim 72 de ore în cazul șoferilor cărora li se confiscă permisul de conducere sub acuzația de consum de droguri, a anunțat, miercuri, premierul Marcel Ciolacu.

Dacă răspunsul nu vine în 72 de ore, permisul va fi restituit șoferului, urmând ca aplicarea legii să se facă după rezultatul final al analizelor.

„Voi veni cu o modificare, aşa cum am anunţat-o, ca în maxim 72 de ore să fie răspunsul dat de la IML şi în cazul în care statul român nu se încadrează, va restitui după această perioadă permisul, urmând ca, după analizele finale şi după rezultat, să pună în aplicare legea”, a explicat Marcel Ciolacu.

„Laboratoarele să rămână la IML”

El a precizat că, în opinia sa, este corect ca laboratoarele de analiză a testelor antidrog să rămână la IML.

„Laboratoarele, eu cred că este corect – şi aşa am vorbit cu ministrul de Interne – să rămână la IML. Am avut şedinţă comună şi cu domnul ministru al Sănătăţii, care deja a informat parte din presă că avem un program semnat cu Banca Mondială, de aproximativ 40 de milioane de euro, pentru toate cele 6 centre regionale şi cele vreo 22 sau 24 de zone din ţară, astfel încât să putem acoperi eficient, cu aparatură nouă, fiindcă trebuie să recunoaştem că există acest fenomen în România, cum există în toate statele dezvoltate. Şi atunci trebuie o abordare profesionistă şi o logistică la dispoziţia statului, astfel încât rezultatele să fie rapide”, a mai declarat Ciolacu.

Găsirea unei soluții pentru permisele deja suspendate pentru consum de drogul va intra atribuțiile Ministerului Justiției și al Miniserului Afacerilor Interne, a mai explicat premierul.

Articolul precedentKLAUS IOHANNIS A VORBIT DESPRE RETRAGEREA CANDIDATURII PENTRU ȘEFIA NATO
Articolul următorCĂLĂTORII CARE DESCHID UȘA TRENULUI ÎN MERS RISCĂ AMENZI DE PÂNĂ LA 400 DE LEI