Alte confirmări de cazuri de gripă sosite de la Institutul Cantacuzino din București ridică numărul total al acestor afecțiuni în Caraș-Severin de la 97, cât arăta ultima statistică, la 116.

Majoritatea cazurilor, întâlnite la bărbați, femei dar și copii sunt din Reșița însă și din Copăcele, Berzovia, Anina, Vrani, Ilova, Clocotici și Potoc. În următoarea perioadă specialiștii în sănătate publică apreciază că numărul cazurilor va scădea, circulația și incidența virusurilor gripale scăzând în urma măsurilor de vaccinare și de de protecție aplicate în spitale și alte instituții sanitare.

Patru femei din județele Caraș-Severin, Giurgiu, Sălaj, un bărbat din județul Timiș, dar și un copil de patru luni din Mureș au murit din cauza gripei, ridicând numărul total al deceselor de la începutul sezonului la 186, anunță Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile.

Ultimele şase persoane care au murit de gripă sunt patru femei, una de 63 de ani din Caraş-Severin, una de 48 de ani din Giurgiu, o altă femeie de 86 de ani din Sălaj şi alta de 58 de ani din Caraş-Severin, un bărbat de 85 de ani din Timiş, dar şi un copil de patru luni din Mureş, toţi fiind confirmați cu virus gripal de tip A.

Cu toții sufereau și de alte boli şi nu fuseseră vaccinaţi antigripal.

Astfel, numărul total al deceselor cauzate de gripă de la începutul sezonului a ajuns la 186.

Până pe 17 martie, fuseseră vaccinate antigripal 1.327.727 de persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătății.

Articolul precedentS-a stabilit cauza morții peștilor pe Dunăre
Articolul următor„KineDok”, la Reșița, prin Muzeul Cineastului Amator și Universitatea „Eftimie Murgu” din Reșița