Tribunalul Caraș-Severin a decis arestarea preventivă a lui Gogu Sebastian Toboșeru după ce a ultragiat șeful de post din Slatina Timiș.

Decizia instanței nu este definitivă, dar este executorie, Toboșeru urmând să rămână în arestul IPJ Caraș-Severin, acolo unde a ajuns după ce a fost reținut de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin.

Sentința poate fi contestată la Curtea de Apel Timișoara.

Sindicatele din Poliție au reacționat dur și au sancționat Ministerul de Interne pentru penuria de personal din cadrul Poliției. ”Într-adevăr este un caz șocant, atât pentru polițiștii caraseni, cât și pentru populatia din județul Caraș-Severin. Colegul nostru, tânăr polițist, care a fost lovit în cap cu muchia toporului, de către un om certat cu legea, este un alt exemplu, pe lângă colegul din gara Burdujeni, Suceava și șeful de post din judetul Maramures, care vine în dovedirea nevoii de întărire a autorității politistului, dar și nevoia de siguranță a cetățenilor României.

În data de 15.11.2018, în calitate de vicepreședinte al Sindicatului Național al Agenților de Politie din România, i-am adus la cunoștință domnului împuternicit director al Direcției Management și Resurse Umane din cadrul IGPR, Paul Baltateanu, problemele cu care se confrunta polițiștii din cauza lipsei de personal, dar răspunsul a fost ca se cauta soluții de remediere însă vom avea mai mulți polițiști când ne va fi aprobat un buget mai mare de către guvern. Domnul subsecretar de stat în Mai, Mihai Valeriu ne spunea, la aceeași activitate, ca în MAI este un deficit de 28000 de cadre, însă raportarea se face la numărul de funcții ramase după tăierile din anul 2011, ca raportarea reala a deficitului de personal trece cu ușurință de 50000 de cadre. Nu se poate ca viata polițiștilor romani sa depindă de bugetele dumnealor. Spune-i familiei acestui polițist ca viata lui e mai puțin importanta ca nu avem bani sa ii mai aducem colegi în sprijin” spune ag. princ. Gheorghe Terfăloagă, liderul filialei din Caraș-Severin a Sindicatului Național al Agenților de Poliție.

”Deja a fi polițist în România a devenit un sport extrem! Un profesor foarte carismatic din Școală de Politie, învață elevii despre piramida lui Maslow, încercând sa expună nevoile fundamentale, dând și exemple, iar un exemplu elocvent era ca degeaba omul sare nevoile acestei ierarhizări, respectiv nevoia de siguranță, pentru ca ce folos ai dacă ai bani și lucruri de lux, dar îți sunt furate, degeaba ai drumuri și autostrăzi, dar ești tâlhărit și bătut și nu te poți bucura de avuție…, creionând importanta polițistului pentru societate. Sindicatul Național al Agenților de Politie va face toate demersurile necesare pentru ca aceste lucruri sa ajungă pe masa doamnei ministru și a guvernului exact asa cum sunt ele, nu cosmetizate și fardate cu tot felul de evaluări și raportări care prezintă doar cifrele “bune”, dorind sa vedem acțiuni concrete pentru sprijinul polițistului roman! Vrem sa ne întoarcem acasă, la familie întregi și sănătoși, nu eroi post-mortem! II dorim colegului sa se facă bine, Dumnezeu să-l ajute sa treacă peste acest necaz, asigurându-l de tot sprijinul nostru!” a mai spus liderul SNAP.

Articolul precedentJandarmii i-au confiscat aproape 100 de pungi cu tutun
Articolul următorMehedințean mort într-un accident pe DN 6 FOTO