Imagini amuzante cu un urs care se scarpină de un arbore au fost surprinse într-o pădure din Teregova, județul Caraș-Severin. Urșii apelează la această metodă deoarece rășina îi ajută la deparazitarea blănii.

Imaginile cu ursul care se scarpină au fost surprinse într-o pădure administrată de Ocolul Silvic Teregova și postate pe pagina de Facebook a Regiei Naționale a Pădurilor Romsilva.

Pe filmare se vede un urs care se oprește și se scarpină de un arbore.

Potrivit Romsilva, urșii apelează la această metodă, scărpinatul de trunchiurile rășinoaselor, pentru că rășina îi ajută la deparazitarea blănii.

În România, unde există una dintre cele mai dezvoltate populații de urs din Europa, urșii trăiesc în pădurile din zona montană a lanțului carpatic.

Urs într-o pădure administrată de Romsilva la Ocolul Silvic Teregova

Imagini amuzante cu un urs care se scarpină de un arbore într-o pădure administrată de Ocolul Silvic Teregova, filmarea fiind realizată cu ajutorul unei camere de monitorizare a faunei amplasată de colegul nostru Petru Stoicănescu.Urșii apelează la această metodă, scărpinatul de trunchiurile rășinoaselor, pentru că rășina îi ajută la deparazitarea blănii. Specialiștii Romsilva monitorizează tot timpul fauna. Pădurile administrate de Ocolul Silvic Teregova din cadrul Direcției Silvice Caraș – Severin oferă faunei un habitat sănătos, cu toate condițiile de liniște, hrană și adăpost.În România, unde există una dintre cele mai dezvoltate populații de urs din Europa, urșii trăiesc în pădurile din zona montană a lanțului carpatic. Urșii au habitatul în pădurile întinse și liniștite de munte și cele dese din zonele deluroase, având un teritoriu larg care include zone dense, unde își amenajează vizuina sau culcușul de iernat, unde se retrage în timpul somnului de iarnă. În căutarea hranei, urșii fac deplasări lungi, folosindu-și toate simțurile dezvoltate, în special cel oflactiv. Sunt animale omnivore, hrana lor fiind vegetală, dar și de origine animală, de la pești, cervide, mamifere mici, până la păsări sau ouă de păsări și insecte. Regia Națională a #Pădurilor – #Romsilva administrează, prin Direcția Silvică Caraș – Severin, aproape 350.000 de hectare păduri, prin intermediul a 17 ocoale silvice. Din acestea, 24.685 de hectare sunt pe raza Ocolului Silvic Teregova. Credit video: Petru Stoicanescu, Direcția Silvică Caraș – Severin***** Funny brown bear into a forest at Teregova Forest District in Caraș – Severin County, in #Romania #DezvoltareDurabilă #ConteazăPentruViitor #Păduri #Silvicultură#România #Natură #Forests #Teregova #Caraș #CarașSeverin

Publicată de Regia Nationala a Padurilor – Romsilva pe Vineri, 15 martie 2019

Articolul precedentAccident pe DN 6, circulație îngreuiată FOTO
Articolul următorMarea capcană întinsă de guvernul Dăncilă! Câți bani pierd la pensie cei care renunță la Pilonul II de pensie privată