Luni dimineața, după ruga de Sfinții Petru și Pavel de la Obreja, poliția era chemată la un accident rutier. Două autoturisme și un stâlp de electricitate fuseseră avariate de un tânăr din localitate.

La verificări polițiștii au constatat că este vorba despre un tânăr de 26 de ani, B George Aninoiu, care avea o alcoolemie de 0,74 g/l alcool pur în aer respirat.

Bogdan George Aninoiu, autorul accidentului de luni dimineață de la Obreja, a postat pe contul său de Instagram mai multe filmări cu mașina sa în timp ce făcea ”liniuțe”.
În limbaj de argou ”liniuțe” spun șoferii concursurilor dintre două autoturisme aflate în trafic, astfel de ”curse” pe drumurile publice fiind interzise de lege. Dar, cum spune proverbul, hoțul neprins este negustor cinstit. Și asta deși imaginile erau la vedere, făcute publice pe contul de Instagram.

Iar Bogdan Aninoiu nu este oricine, ci chiar fiul fostei prim-procuroare a Parchetului de pe lângă Judecătoria Caransebeș. Iar sora sa, Diana Aninoiu, a fost chiar consilier local al municipiului Caransebeș până să se angajeze jurist la Consiliul Județean Caraș-Severin.

Deci, practic, omul își satisfăcea ilegal pasiunea pentru viteză chiar sub ochii oamenilor legii, le posta public și totuși nu i-a sărit în ochi, nimănui. Dacă cineva dintre polițiști sau procurori ar fi văzut aceste filmări, poate accidentul de luni dimineața de la Obreja nu ar mai fi avut loc, iar cele două autoturisme avariate sănătos cât și stâlpul de iluminat ar fi scăpat fără probleme.

Potrivit comisarului șef Dinu Nicorici, purtătorul de cuvânt al IPJ Caraș-Severin polițiștii i-ar fi suspendat dreptul de a conduce tocmai datorită alcoolemiei foarte mari cu care a fost depistat la volan. Cât privește foștii colegi ai mamei sale, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caransebeș nici măcar nu a fost înregistrat dosarul penal.

”Durează 3-4 zile la noi procedurile până la înregistrarea dosarului cu procedura numărului unic. Iar, după înregistrare, urmărirea peanlă începe doar in rem, asupra faptei, abia apoi se continuă cercetările” ne-a declarat procurorul Ionela Andreca, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Caransebeș.

Invocarea acestui tip de proceduri este desuetă, ca să nu mai spunem că au fost și situații când, împotriva unor șoferi depistați cu așa alcoolemie la volan, s-au dispus și măsuri preventive, lui Bogdan Aninoiu inițial neimpunându-i-se nici măcar măsura controlului judiciar.

Situația aceasta a fost sesizată și prim-procurorul Maria Colțan de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caransebeș, care a și luat măsuri. Aceasta spune că, în urma apariției informațiilor în spațiul public, ”în cursul zilei de azi a fost înregistrat” dosarul penal. Prim-procurorul mai spune că ”se efectuează cercetări penale sub supravegherea unui procuror din cadrul PJC. Au fost date dispoziții de către procurorul de caz pentru administrarea probatoriului”.

Sursa video: Express de Banat

Articolul precedentAccident pe DN 58, lângă Păltiniș FOTO
Articolul următorElevii olimpici ai Reșiței au fost premiați la Zilele Orașului