Acţiune în forţă a polițiștilor şi jandarmilor pentru a urca o femeie într-o ambulanță, pe un bulevard din Reşita. Câteva zeci de persoane au urmărit îngroziţi cum o femeie de aproximativ 40-50 de ani, era bruscata de poliţişti şi jandarmi – fiind forţată să urce într-o maşină a ambulanţei.

La un moment dat, femeia a fost încătuşată, gest care a făcut-o să-şi iasă din fire, să urle şi să se tăvălească pe jos. La strigătele de indignare ale martorilor, femeia a fost descătuşata şi s-a încercat o negociere pentru a o lămuri să urca în maşina salvării de bunăvoie.

Femeia a refuzat acest lucru, au fost momente când a încercat să scape prin fugă – a fugit chiar și spre șosea – şi până în final, aceasta a fost urcata în ambulanţă.

Unii dintre cei prezenţi spun că poliţia şi jandarmii au acţionat în forţă, nejustificat.

Poliţiştii spun că au fost solicitaţi de angajaţii ambulantei care nu au putut transporta femeia la spital. Familia acesteia a spus că era depresivă, că refuza tratamentul şi ca în urma unor discuţii, aceasta ar fi ameninţat că pleacă de acasă să se sinucidă.

Iată și comunicatul oficial al IPJ Caraș Severin, vis a vis de acest eveniment.

”Poliția Municipiului Reșița a fost sesizată de către Serviciul Județean de Ambulanță, care fusese solicitat de familia unei persoane care se manifesta agresiv și trebuia transportată la spital, aceasta refuzând transportul.

În momentul în care a sosit echipajul mixt la fata locului, femeia in cauză era recalcitrantă și agresivă, aceștia încercând și reușind pentru scurt timp, să o liniștească și să o convingă să urce în Ambulanță.

Ulterior, persoana a devenit din nou agresivă încercând chiar să se arunce în fața unei mașini în scop suicidal. Apoi, ar fi încercat să îi agreseze fizic pe membrii echipajului de intervenție.

Având în vedere necesitatea imediată de a preveni sinuciderea, autovătămarea persoanei sau vătămarea altor persoane de pe margine, pentru a nu degenera situația, echipajul de intervenție a procedat la imobilizarea persoanei, activitate la care au intervenit în sprijin și doi martori aflați în zonă.

În continuare, femeia a fost transportată la Secția de Psihiatrie a Spitalului Județean unde i-au fost acordate îngrijiri de specialitate”, transmit reprezentanții IPJ Caraș Severin.

Sursa: infocs.ro

Articolul precedentCHA CHA LITIX! Episodul 44. Dezinfectare internă accidentală
Articolul următorRomânia atinge un nou record de noi infectări COVID în doar 24 de ore – 1.454 de cazuri și 53 de decese