Patru persoane din județul Hunedoara au fost duse, luni, la audieri la sediul DIICOT Caraș-Severin, fiind suspectate că, în ultimele luni, au falsificat bancnote de 50 și 100 de euro, cu care ar fi cumpărat cai, în urma unor anunțuri de pe internet, din județele Hunedoara, Gorj și Olt. Trei din cele patru persoane audiate au fost arestate preventiv.

Procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Caraş–Severin au făcut, luni, cinci percheziţii domiciliare în județul Hunedoara, la persoane suspectate de falsificare de monedă, punerea în circulaţie de monede falsificate şi înşelăciune.

Potrivit procurorilor, suspecții ar fi falsificat, începând din aprilie 2019, bancnote de 50 și de 100 de euro, pe care le-au plasat în circuitul financiar prin achiziţionarea de bunuri, în special cabaline, în urma unor anunţuri publicate pe internet.

”Cele 4 persoane vizate de perchezițiile desfășurate ieri în județul Hunedoara au fost reținute pentru 24 de ore, iar în cursul zilei de azi, urmează a fi prezentate instanței cu propunere legală” spune insp. Alina Boeru, purtătorul de cuvânt al IPJ Caraș-Severin.

Florin Robert Busuioc, Șefan Lucian Balint și Cristian Balint au fost plasați astăzi în arest preventiv după ce ieri fuseseră reținuți pentru 24 de ore de către procurorii DIICOT.

Cei trei au contestat decizia de azi a Tribunalului Caraș-Severin la Curtea de Apel Timișoara care va da și sentința definitivă în privința propunerii DIICOT.

 

Articolul precedentFurturile din păduri continuă. Hoți de lemne, surprinși în flagrant
Articolul următorTurismul din Mehedinți, în creștere, cel din Caraș-Severin… în gropi VIDEO