Odată cu anunțarea zilelor de 16 și 17 august ca fiind zile libere pentru bugetari (care generează o minivacanță în perioada 15-19 august), cererea pentru sejururi cu destinații interne în această perioadă s-a dublat, printre locațiile căutate de turiști fiind și stațiunea Băile Herculane.

„În ce privește cererile pentru sejururi pe litoral în această perioadă, dat fiind că perioada era deja vândută în proporție de 100 %, clienților li s-au propus pachete alternative, la munte sau în stațiuni balneare. S-a vândut orice, oricât și oriunde. Cererea a depășit cu mult structura națională de cazare la nivelul lunii august, motivul principal fiind voucherele de vacanță. De altfel, majoritatea cererilor pentru această perioadă a fost pentru pachete cu cost de aproximativ 1.450 de lei – valoarea voucherelor acordate unei persoane”, menționează Eximtur.

„În afară de sejururile de pe litoral, vânzările cele mai mari mari au fost pentru stațiunile Băile Felix, Căciulata, Herculane, Sovata, în general stațiunile balneare, urmate de cele montane. Costul mediu al unui sejur pentru această minivacanță a fost de aproximativ 1.250 de lei per cameră – 5 nopți cu demipensiune”, se mai arată în comunicat.

Durata medie a pachetelor cumpărate pentru această minivacanță a fost de 3-4 nopți. Majoritatea rezervărilor sunt cu transport individual și includ all inclusive sau demipensiune. Costul mediu al unui pachet este de 480-500 euro per cameră dublă (2-3 turiști).

„Pentru această minivacață consultanții noștri specializați pe turism extern au propus turiștilor stațiuni de pe litoralul bulgăresc, stațiuni balneare din Ungaria (pachete cu tratamente la băi și spa), pachete city-break în Europa”, arată reprezentanții Eximtur.

Agenția de turism Eximtur mai anunță că a înregistrat în primul semestru al anului 2018 o creștere de 21% a cifrei totale de vânzări față de aceeași perioadă a anului trecut. Pentru destinațiile autohtone, vânzările au fost cu 40% mai mari, vânzările pentru litoral crescând cu 28% iar cele pentru pachete în stațiunile balneare/montane – cu peste 72%. Și volumul de vânzări aferent destinațiilor externe a înregistrat o creștere, cu peste 33%.

Articolul precedentVIDEO Mălin Bot reținut de Jandarmerie, are umărul dizlocat
Articolul următorSăptămâna începe cu vreme frumoasă. De miercuri vin ploi și descărcări electrice