Aproape 4000 de elevi din clasele terminale (clasele a VIII-a, a XII-a și a XIII-a), atât din ciclul gimnazial, cât şi din cel liceal, au revenit, marţi, în băncile şcolii, pentru a începe pregătirea pentru examenele de Evaluare Naţională şi Bacalaureat.

În toate liceele şi şcolile gimnaziale din judeţ s-au implementat o serie de măsuri pentru protejarea elevilor şi a cadrelor didactice care participă la orele de pregătire pentru Bacalaureat şi Evaluare Naţională. Au fost marcate spațiile comune iar elevii care au ales să facă pregătirea la școală, căci puteau alege să continue cursurile onlie, au fost instruit cu privire la măsurile de prevenire a îmbolnăvirii cu COVID 19.

Printre cei care au revenit în şcoală marţi s-au numărat şi 50 de elevi de a VIII-a şi 90 de a XII-a ai Colegiului Naţional „Traian Lalescu” din Reşiţa.

Sunt grupe de câte 10 – 11 copii care îşi desfăşoară activitatea în şcoală, sub supravegherea profesorilor. Până la această oră la nicio unitate de învățământ din județ nu au fost anunțate evenimente deosebite, procesul de învățământ la clasă fiind reluat fără surprize.
Examenul de evaluare naţională va avea loc în perioada 15-18 iunie, iar examenul de bacalaureat se va desfăşura în perioada 22-25 iunie.