Viceprimari şi consilieri locali din Caraș-Severin au fost găsiţi în incompatibilitate sau conflict de interese administrativ de Agenţia Naţională de Integritate (ANI).

Potrivit unui comunicat de presă ANI a constatat starea de incompatibilitate şi conflict de interese de natură administrativă în cazul a zece foşti şi actuali aleşi locali.

Starea de incompatibilitate a fost constatată în cazul lui Nicolae Magheţi, viceprimar al comunei Zorlenţu Mare, judeţul Caraş-Severin, care, în perioada 2012 – 2016 ar fi deţinut şi calitatea de comerciant persoană fizică – reprezentant al „Magheţi Nicolae Întreprindere Familială”.

În incompatibilitate au fost găsiţi şi Ion Sebastian Plujar, fost viceprimar, actual consilier local al comunei Ramna, judeţul Caraş-Severin, după ce, în perioada 2012 – 2016, ar fi fost simultan şi comerciant persoană fizică – reprezentant al „Plujar Sebastian Întreprindere Familială”.

De asemenea, inspectorii de integritate au constatat că Natalia Lavinia Bugărin, consilier local al comunei Brebu, judeţul Caraş-Severin, s-a aflat în conflict de interese administrativ, după ce, în exercitarea mandatului de consilier local 2012 – 2016 ar fi luat parte la deliberarea şi adoptarea unei Hotărâri a Consiliului Local, deşi avea printr-o rudă de gradul I (mama sa) un interes patrimonial în problema supusă dezbaterilor.

„Persoanele evaluate au fost informate despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Nicolae Magheţi, Liviu Bîrsănel şi Andreea Martina Mihai nu au depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare”, precizează ANI în comunicatul transmis presei.

Articolul precedentAudit la spitalul din Caransebeș
Articolul următorConcursurile Serviciilor Profesioniste pentru Situaţii de Urgenţă din vestul țării