Președintele României, Klaus Iohannis, va susține joi, 9 iulie a.c., ora 13:00, la Palatul Cotroceni, o declarație de presă.

Președintele Klaus Iohannis susține o declarație de presă la Palatul Cotroceni în contextul creșterii numărului de cazuri de coronavirus.

Ieri, șeful Statului nu excludea posibilitatea reintroducerii unor măsuri restrictive dacă nu vor fi respectate regulile de protecție.

,,Este foarte clar că situația în care ne aflăm este foarte îngrijorătoare. Sunt în contact și cu guvernanții, și cu specialiștii. Deocamdată, credem că, împreună cu românii, avem puterea să respectăm normele și să nu trecem în faze precum starea de urgență. Dacă nu găsim altă cale, putem reveni la măsuri mai restrictive. Eu nu îmi doresc acest lucru. Ne-am așteptat să intrăm într-o fază de descreștere. Dacă numărul bolnavilor crește în continuare, este destul de greu de imaginat cum ar arăta o nouă fază de relaxare. (…) O creștere peste măsură nu poate fi tolerată. Nu îmi doresc sa reintroducem restricții dar, dacă numărul cazurilor crește în continuare, probabil Comitetul Național va începe să propună măsuri restrictive”, a spus Klaus Iohannis, miercuri, într-o vizită la Institutul Kantacuzino.

Iohannis a apreciat că, în cea mai mare parte, românii au reacționat foarte bine, dar că mai sunt și persoane care ,,nu au înțeles nimic din toată situația”

,,Să nu ne imaginăm că, dacă este vară și plecăm undeva, la munte sau la mare, scăpăm de virus. Virusul merge cu noi. Ține de noi să ne protejăm cât putem de bine.(…) Suntem în pandemie și va ma dura până să ne reluăm viața. Dacă vrem să ne mișcăm și să funcționeze și economia, trebuie să respectăm aceste norme. Nu vorbim de măsuri pur administrative, ci de o situație de pandemie foarte periculoasă. Ține de fiecare dintre noi să respectăm normele. Rolul nostru este să nu ajungem la spital pentru că este o boală foarte periculoasă. Momentan, sistemul face față și, pentru a preveni o suprasolicitare a lui, au fost achiziționate acele tiruri care pot fi transformate in ATI-uri. Ne apropiem periculos de mult de limita superioară a sistemului de ATI și trebuie să avem foarte mare grijă”, a atras atenția Iohannis.

Articolul precedentPercheziții la traficanți de droguri. Trei grupări, în vizorul poliției
Articolul următorUn număr record de cazuri noi de Covid-19 au fost anunțate de autorități. Cel mai mare număr înregistrat în România