Vremea surprinzător de caldă pentru această perioadă continuă și peste weekend. Temperaturile maxime se vor încadra între 16 şi 28 de grade, izolat mai scăzute în zonele cu ceaţă persistentă, informează meteorologii Realitatea TV.

Vineri, în zonele joase de relief din sudul şi estul ţării, în condiţii de nori joşi stratiformi sau ceaţă, îndeosebi în prima parte a zilei, valorile termice se vor situa în jurul mediilor multianuale.

În restul teritoriului, vremea se va menţine frumoasă, iar în orele amiezii deosebit de caldă, iar ceaţa se va semnala doar pe arii restrânse dimineaţa, cu o probabilitate mai mare în centru.

Temperaturile maxime se vor încadra între 16 şi 28 de grade, izolat mai scăzute în zonele cu ceaţă persistentă.

În Capitală, dimineata ceaţă si 9…10 grade. Pe parcursul zilei, cerul va fi mai mult senin, temperatura maximă, în continuare mai ridicată decât media climatologic specifică datei, 19…20 de grade.

În regiunile intracarpatice, vreme însorită şi deosebit de caldă pentru această dată cu maxime intre 19 si 26 de grade, cele mai mari fiind în vest si cele mai mici in depresiunile transilvane. Și in sud, vreme caldă, în special in Oltenia cu 23 de grade maxima la Drobeta si la Râmnicu Vilcea si 22 la Craiova. În Muntenia unde vor fi norii josi matinali si ceata, maximele vor fi mai mici: 21 de grade la Giurgiu, 19 la Calarasi si 18 la Buzau.

În Moldova, soare va fi prezent, dar nu de la primele ore când vor fi nori josi si ceata in special in zonele joase. Maximele sunt putin mai ridcate decit cele normale: 17 de grade la Suceava, 19 la Iași, 18 la Bacău și 17 la Galați.

Sâmbătă vremea va fi în general frumoasă, iar în orele amiezii deosebit de caldă pentru această dată, cu precădere în regiunile intracarpatice.

Cerul va fi mai mult senin, exceptând zonele joase de relief din centrul, sudul și estul țării, unde în primele ore ale vor fi nori josi startiformi sau ceață, si cu totul izolat si trecător, burniță.

Temperaturile maxime se vor încadra între 15 și 28 de grade, cu cele mai mari valori în sud-vest.

În capitală, valorile termice se vor menține mai ridicate decât în mod normal pentru ultima decadă a lunii octombrie. Cerul va fi mai mult senin, exceptând primele ore ale zilei, când vor fi nori josi stratiformi sau ceață.

Dimineata, 7-9 grade si temperatura maximă, în jurul valorii de 22 de grade.

Duminică vremea va fi predominant frumoasă, iar în orele amiezii deosebit de caldă în majoritatea regiunilor. Cerul va fi mai mult senin, exceptând zonele joase de relief din centru, sud și est, unde în primele ore ale zilei, pe arii restrânse vor fi nori josi stratiformi sau ceață.

Temperaturile maxime se vor încadra între 17 și 27 de grade.

În Bucureşti, vremea va fi predominant frumoasă, iar în orele amiezii cu mult mai caldă decât în mod normal. Cerul va fi mai mult senin și doar în primele ore ale dimineții vor mai fi condiții de nori josi stratiformi sau ceață. Vântul va sufla slab până la moderat. Dimineata, 8-9 grade si la amiaza, in jur de 25 de grade.

Citește și…

Articolul precedentMarian Drăgulescu pe locul 4 în finală la sărituri
Articolul următorDiferenţa dintre răceală şi gripă. Primele semne care trebuie să te trimită de urgență la medic!