Energia negativă din locuința poate fi o problemă destul de mare, care să aducă în calea ta ghinioane și sentimente de nefericire. Iată cum poți să faci o practică de curățare care te poate ajută să te simți mai bine.

Casa ar trebui să fie un sanctuar – un loc de reîncărcare, reconectare și relaxare. Există câteva modalități simple de a elimina energia negativă din casă și de a o face plină de bucurie și vibrații plăcute.
Energia negativă este un lucru pe care toată lumea îl experimentează la un moment dat. Fie că este vorba de o zi proastă la serviciu, de o situație stresantă acasă sau chiar și doar de faptul că ne aflăm în preajma cuiva care are o atitudine proastă, energia negativă ne poate afecta în moduri pe care nu le realizăm întotdeauna. Energiile negative sunt dăunătoare pentru sănătatea noastră – ne pot provoca stres, depresie, anxietate, insomnie etc. Dacă vrei să aduci mai multă pozitivitate și vibrații bune în viață ta, ia în considerare folosirea unor modalități de a elimina energia negativă din locuința ta.
 
 Semne că ai energie negativă în casa ta
Dacă te simți leneșă, obosită sau deprimată după ce petreci timp acasă, ar putea fi din cauza energiei negative acumulate în spațiul tău. Casele cu energie pozitivă se simt proaspete, relaxate și vibrante. Energia negativă îi face pe oameni să se simtă copleșiți, sufocați și neliniștiți. Oamenii care locuiesc în case cu vibrații pozitive se simt bine, fericiți și relaxați fiind acolo.
Dezordinea poate face că energia să stagneze și că energia negativă să se acumuleze în viață ta. Dacă ai o casă dezordonată, probabil că atragi spre ține energii dezorganizate, dezordonate și haotice. Observă cum se schimbă sentimentele și energia ta după ce ajungi și pleci din casa ta. Dacă observi schimbări dramatice, atunci acesta este un semn sigur că există niște vibrații rele în casa ta.
– Gânduri negative frecvente sau comportament neobișnuit, imprevizibil sau irațional al unui membru al familiei.
– O problema de sănătate cronică a unui membru al familiei care este posibil să nu răspundă la tratament.
– Oportunități pierdute sau oportunități care se blochează în mod repetat în etapele finale.
– Neobținerea rezultatelor dorite în ciuda eforturilor depuse.
– Lipsa de motivație sau de concentrare asupra vieții în ciuda disponibilității unor oportunități ample.
– Dispute cu membrii familiei sau cu colegii de la locul de muncă.
 
Cum să elimini energia negativă din locuința ta
Primul pas este să cureți casă prin îndepărtarea oricăror obiecte care conțin emoții negative, inclusiv fotografii vechi, cărți, haine, mobilă și orice altceva care ar putea provoca suferință sau depresie.
Poți face ritualurile de curățare singur sau împreună cu alții. Unii oameni preferă să le facă singuri pentru că nu vor să deranjeze pe nimeni altcineva. Alții preferă să le facă împreună cu prietenii sau cu membrii familiei pentru că face experiență mai distractivă și mai relaxantă.
 
Dacă nu este evident ce ar trebui să rămână și ce ar trebui să plece, acordă-ți puțin timp pentru a te gândi la lucrurile pe care le deții. Care sunt obiectele pe care le iubeșți și le foloseșți cu adevărat? Ce obiecte folosești foarte rar? Ai de fapt nevoie de ele? Pot fi înlocuite cu altceva sau pot fi depozitate? Și vei găsi soluția.
 
Aerisește totul
Cea mai ușoară modalitate de a elimina energia negativă din casă ta este să lași totul să se aerisească. Deschide ferestrele pentru a lasă să între aer proaspăt, pornește ventilatoarele pentru a face aerul să circule și deschide ușile dulapurilor sau sertarele pentru a elibera energia reținută. Poți să arzi niște tamaie sau salvie în timpul acestui proces, pentru a scapă de energia negativă din locuința ta.
Tămâia este o modalitate excelență de a elibera energiile negative. Arderea unui bețișor sau a unui con va elibera orice vibrațîi rele și energie toxică pentru a lasă spațiul tău cu o senzație de revigorare. Palo santo este un tip de lemn parfumat care este originar din America de Sud și poate fi ars că tamaie. Se crede că este un purificator de energie viguros; arde doar un capăt al unui bat și lasă fumul să se răspândească în camera.
Salvia albă curată și purifică, iar atunci când este arsă corespunzător, eliberează energiile negative. Lasă mănunchiul de salvie să ardă timp de 10-20 de secunde. Așază-l pe o suprafață rezistență la foc.
 
Folosește sarea
Dacă locuieșți într-o casă în care energia se simte blocată, poți să presari o cantitate mică de sare în colțurile fiecărei camere. Acest lucru va atrage afară orice vibrațîi rele și va curată spațiul. După câteva zile, matură sau șterge sarea și arunc-o, vizualizând că arunci afară vibrațiile rele. Alternativ, poți folosi una sau mai multe lămpi cu sare pentru a purifică aerul și spațiul.
 
Adaugă plante de apartament
Plantele de apartament sănătoase creează un mediu de calm și pace. Plantele de apartament au fost folosite de-a lungul istoriei pentru a menține casele sănătoase și fericite, iar îngrijirea lor crește sentimentele de bunăstare. De asemenea, ele ajută la purificarea aerului și fac că atmosfera din casă să fie mai energică și mai vibrantă.
 
Luminează-ți spațiul
A trăi într-o casă întunecată poate găzdui sentimente de depresie și anxietate. Luminează-ți spațiul de locuit vopsind pereții într-o culoare mai deschisă și adăugând culori luminoase, artă și decorațiuni. Un spațiu mai luminos ajută la readucerea fericirii și a bucuriei în casă ta.
 
Folosește oglinzi
Oglinzile sunt utilizate frecvent în Feng Shui pentru a direcționa și schimbă fluxul de energie în casă ta. Plasarea uneia sau a mai multor oglinzi în mod strategic în jurul casei  poate crește lumina, aducând luminozitate, făcând camera să se simtă mai ușoară și mai spațioasă și creând o ambianța caldă și confortabilă. Asigura-te doar că oglindă reflectă ceva pozitiv în casă ta.
Articolul precedentVremea de Revelion. Temperaturi de primăvară, în noaptea dintre ani
Articolul următorPericolul petardelor – avertismentul unui medic oftalmolog: Toată noaptea de Anul Nou i-am cusut ochii, nu am mai putut salva nimic