Poliţiştii de frontieră din Moldova Veche i-au surprins  doi sirieni călăuzind un grup de opt sirieni, turci şi irakieni, care treceau ilegal frontiera spre România, cu barca, peste Dunăre.

Cu ajutorul aparaturii de supraveghere pe timp de noapte, aceştia au fost observaţi venind cu viteză, într-o barcă, dinspre apele teritoriale sârbeşti, perpendicular pe linia noastră de frontieră, pe direcţia Kilometrului fluvial 1053.

„Ambarcaţiunea a fost interceptată de un echipaj al poliţiei de frontieră pe malul românesc. Ca urmare a acţiunii, la malul Dunării au fost descoperiţi opt cetățeni străini care au fost debarcaţi, iar în barca se aflau alţi doi bărbaţi care intenţionau să se întoarcă pe teritoriul sârb. Cei în cauză nu aveau documente de identitate asupra lor, drept pentru care au fost conduşi la Sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră pentru a fi identificaţi. În cadrul verificărilor preliminare, s-a stabilit că cei zece cetăţeni străini sunt din Siria, Turcia şi Irak, cu vârste cuprinse între 16 şi 43 de ani. De asemenea, în cadrul cercetărilor s-a mai stabilit că doi dintre cetățenii sirieni, aveau rol de călăuze şi intenţionau să îi ajute pe ceilalţi opt să treacă ilegal frontiera, cu scopul de a ajunge într-un stat din vestul Europei. Cei doi urmau să primească 500 euro pentru transportul fiecărui cetăţean străin peste fluviul Dunărea. În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat. De asemenea, cei doi sirieni care au condus barca au fost prezentati instanței de judecată, care a admis propunerea de arestarea preventivă a acestora pentru o perioadă de 30 zile“, informează Frontiera de vest, precizând că există un număr de telefon apelabil non-stop, 0219590, pentru raportarea unor astfel de situaţii.

Sursa: Realitatea de Caras-Severin

Articolul precedentToată România este în SCENARIUL VERDE, de astăzi. Florin Cîțu anunță noi ridicări de RESTRICȚII: „Pandemia va trece. De la 1 iunie, vor exista relaxări pentru toți românii”
Articolul următorATAC la Tel Aviv – Ploaie de rachete lansate de grupări palestiniene: Clădiri în flăcări și mai multe victime. Israel a anunțat că va riposta