În perioada 26-27 ianuarie  2019, în sala de atletism din Municipiul Bacău a avut loc a XXIV-a ediție a Campionatelor Naționale Universitare.

Printre studenții sportivi din cele 22 de centre universitare, au participat și studenții Universității „Eftimie Murgu” din Reșița. După rezultatele deosebite obținute în anii trecuți, iată că și în acest an studenții de la Facultatea de Științe Sociale – programul de studii Educație Fizică și Sportivă (EFS),  dar și studenții masteranzi de la Facultatea de Științe Economice au reușit să obțină rezultate onorante pentru municipiul de pe malul Bârzavei, cucerind un număr de cinci medalii: două medalii de aur, două medalii de argint și una de bronz.

Medaliile de aur i-au revenit studentului din anul al II-lea de la Educație Fizică și Sportivă, Cătălin Atănăsoaei, care a devenit campion național în proba de 3.000 metri, dar și colegei sale din anul al III-lea Mihaela Acatrinei, în proba de 3 km marș, probă în care podiumul a fost ocupat în totalitate de studenții universității reșițene, locurile al II-lea și al III-lea fiind obținute de studentele  masterande din anul I de la programul de studii Marketing și Comunicare în Afaceri, Mihaela Pușcașu, respectiv Lăcrămioara Căruceriu. Un alt titlu de vicecampion național a fost obținut de studentul din anul al II-lea Remus Rădoi, de la Educație Fizică și Sport, în proba de 5.000 m marș.

De remarcat și rezultatele bune ale studenților noștri din anul I de la Educație Fizică și Sport, care, deși nu au urcat pe podium, au obținut mențiuni: studenta Loredana Cocoș, locul patru în proba de 3 km marș, și studenții Horia Ianc și Denisa Iedlicska obținând locul 5 în proba de aruncare a greutății.

Pe această cale vrem să felicităm atât studenții ce ne reprezintă cu cinste la aceste competiții naționale, cât și cadrele didactice care i-au pregătit pentru obținerea acestor rezultate.

De menționat buna colaborare dintre Universitatea „Eftimie Murgu” din Reșița și Clubul Sportiv Universitatea Reșița, club prin care studenților noștri li se oferă o cât mai bună emancipare și educație sportivă corespunzătoare, dar și un cadru propice pentru a practica sportul de înaltă performanță.

 

Articolul precedentHidrologii avertizează că este pericol de inundații în Caraș-Severin
Articolul următorCod galben de vreme severă imediată în județul Caraș-Severin