În județul Caras-Severin, toate structurile M.A.I. au participat la acțiuni de amploare, în sistem integrat, sub autoritatea Instituției Prefectului, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.

Astfel, 74 de polițiști, 17 polițiști locali, 14 jandarmi, 4 cadre I.S.U., precum și reprezentanți ai Ministerului Muncii, ai Ministerului Sănătății, ai A.N.S.V.S.A. și ai A.N.P.C. au efectuat verificări în zonele aglomerate, centre comerciale, în piețe, pe terase și în trafic.

Cu această ocazie, au fost verificate 71 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate/locații, cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse.

Au fost legitimate 184 de persoane și au fost verificate 63 de mijloace de transport.

Echipele mixte de control au depistat 23 de persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală, acestea fiind sancționate contravențional.

9 sancțiuni contravenționale, în valoare de 4.500 de lei au fost aplicate pentru tulburarea ordinii și liniștii publice și pentru încălcarea legislației pe linie economică.

De asemenea, ca urmare a acțiunilor desfășurate, pe linie rutieră au fost aplicate 27 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 3.100 lei.

Aceste acțiuni preventive vor continua pe toată perioada stării de alertă, pentru sănătatea și siguranța cetățenilor, cărora le recomandăm să respecte în continuare dispozițiile autorităților, în scopul prevenirii infectării și răspândirii Sars- CoV 2.

Articolul precedentVremea se va răci accentuat. Județul Caraș-Severin, sub cod galben de ploi torențiale și grindină
Articolul următorCHA CHA LITIX! Episodul 21. Tupeu de parlamentar