Noua conducere a Casei Județene de Asigurări de Sănătate și-a propus să meargă ea către spitale, cu care dorește un dialog instituțional permanent.

„Am avut câteva acţiuni în teren şi am început cu furnizorii mari, adică spitalele. Am reuşit să mergem la Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa, Spitalul Municipal Caransebeş, la Spitalul Orăşenesc Moldova Nouă, iar marţi vom fi la Oraviţa. Unele dintre spitalele din judeţ stau bine, altele rău, din punct de vedere financiar” a declarat, într-o conferinţă de presă susţinută la Reşiţa, preşedintele-director general al CJAS Caraş-Severin, Nicolae Drăgan.

Potrivit președintelui director-general principala problemă a spitalelor o constituie arierate, iar datoriile se acumulează cel mai rapid pe spitalizările continue, mai ales dacă medicii curanți depășesc termenul recomandat de internare. Soluția indicată atât de Drăgan cât și de dr. Laurențiu Mărțuică, medicul șef al CJAS, este spitalizarea de zi, unde toate spitalele au un buget consistent și care trebuie folosit, pentru că spitalizarea de zi nu creează așa de multe arierate.

”Din punctul meu de vedere, spitalizarea de zi trebuie introdusă în mentalitatea medicilor şi a asiguraţilor, ca şi numărul de zile de spitalizare continuă. Există o durată optimă de spitalizare, care, dacă se depăşeşte, cresc cheltuielile şi automat, sumele decontate de la nivelul CJAS nu le acoperă în integralitate. De aceea trebuie o mai mare atenţie din partea managerilor. Ştim că Spitalul Judeţean preia toate cazurile dificile, dar trebuie să folosim şi spitalizarea de zi” a mai spus Nicolae Drăgan.

 

 

Articolul precedentMesaj disperat al unui primar: ”Maltratăm râurile cu tot felul de mizerii, furăm pădurile ca adevărați hoți sălbatici, înfundăm canalizările cu rumeguș si nisip, aruncăm «rahatul» de la porci lângă gardul vecinului și înjurăm primarul sau deputatul”
Articolul următorMăsuri suplimentare pentru combaterea evaziunii fiscale în zona de frontieră