După ploile torențiale din ultimele ore, apele și așa învolburate ale unor râuri din vestul țării stau să iasă din matcă. În plus, sunt torenți care coboară de pe versanți. INHGA a emis avertizare cod portocaliu

Sunt vizate râurile din „bazinele hidrografice Bârzava – bazin amonte S.H. Moniom și afluenții aferenți sectorului aval S.H. Moniom – amonte S.H. Gătaia, județele Timiș și Caraș – Severin”, au explicat specialiștii.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele hidrografice: Bârzava – afluenții aferenți sectorului aval S.H. Secu – amonte S.H. Moniom, au precizat reprezentanții Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor.

Și în județul Arad este cod portocaliu de inundații și au fost emise mesaje Ro-Alert: Scurgeri importante pe versanţi, torenţi,  pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu posibile depășiri ale COTELOR DE INUNDAȚIE.

Bazine afectate: Râurile din bazinele hidrografice: Chisindia, Cigher – bazin amonte Ac. Tăuț (afluenți ai râului Crișul Alb)

Articolul precedentImagini teribile surprinse la Reșița. Apele mătură totul în cale, pompierii au fost solicitați în mai multe situații. VIDEO
Articolul următorUn prim bilanț după ploile torențiale și vijeliile care au lovit județul Caraș-Severin