Polițiștii Direcției de Investigații Criminale și Jandarmeria Franceză au efectuat 11 percheziții, în 5 județe, pentru destructurarea unei grupări care ar fi comis aproximativ 80 de furturi din societăți comerciale, în Franța. Au fost puse în executare 4 mandate europene de arestare.

Din Caraș-Severin a fost ridicat Mihai Gogu, cetățean român pe numele căruia Tribunalul de Mare Instanță din Auxere din a emis un mandat de arestare pentru posibile furturi de utilaje ce ar depăși o sută de mii de euro.

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Timișoara a propus arestarea preventivă a acestuia și a cerut Curții de Apel Timișoara extrădarea lui Mihai Gogu în Franța, pentru a fi judecat, lucru acceptat de către acesta. Curtea de Apel Timișoara a decis arestarea preventivă a acestuia în vederea extrădării.

Polițiștii de investigații criminale au desfășurat o acțiune, în județele Gorj, Mehedinți, Dolj, Caraș-Severin și Olt, pentru destructurarea unei grupări organizate de criminalitate itinerantă constituită din cetățeni români, care ar fi comis mai multe furturi de utilaje și scule electromecanice, din societăți comerciale, pe teritoriul Franței.

Cercetările derulate au fost inițiate în urma unor ordine europene de anchetă trimise în vara anului 2018 de autoritățile judiciare din Franța, către parchetele de pe lângă tribunalele județelor Gorj, Dolj, Mehedinți și Caraș-Severin, prin care au fost solicitate activități de cercetare penală care să vină în sprijinul anchetei derulate de partenerii francezi.

Activitățile au fost finalizate prin efectuarea a 11 percheziții domiciliare pe teritoriul României (județele Gorj, Dolj, Mehedinți, Caraș-Severin și Olt).

De asemenea, polițiștii au depistat și condus la sediile unităților de parchet 4 persoane și au pus în executare 4 mandate europene de arestare emise de autoritățile franceze pe numele acestora.

În fapt, cetățenii români cercetați ar fi comis, în anul 2018, aproximativ 80 de furturi din societăți comerciale, prin efracție, în diferite zone ale Franței, prejudiciul estimat până în prezent fiind de aproximativ 100.000 de euro.

La perchezițiile domiciliare au fost descoperite și ridicate mai multe scule electromecanice despre care există date că ar proveni din comiterea furturilor din Franța.

Activitățile au fost efectuate de polițiști de investigații criminale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române – Direcția de Investigații Criminale și din cadrul inspectoratelor de poliție județene Gorj, Mehedinți, Dolj, Caraș-Severin și Olt, cu sprijinul criminaliștilor și polițiștilor de intervenție și acțiuni speciale.

De asemenea, la acțiune au participat reprezentanți ai autorităților judiciare franceze (jandarmi, ofițeri de legătură ai Jandarmeriei Franceze la București, judecători de instrucție și magistrat de legătură francez la București).

Articolul precedentDouă asociații profesionale de magistrați cer să nu fie demis procurorul general
Articolul următorPrimăria Reșița implică asistații sociali în activități de ecologizare FOTO