Alianța USR PLUS Mehedinți a organizat sâmbătă, 15 februarie, la Palatul Culturii ”Teodor Costescu” o dezbatere publică, în cadrul căreia au fost prezentați candidații la Consiliul Județean Mehedinți și la Primăria Drobeta Turnu Severin.

Laurențiu Ștefănescu, unul dintre liderii societății civile din Timișoara, originar din Mehedinți, va fi candidatul Alianța USR PLUS Mehedinți la președinția Consiliului Județean Mehedinți. În ceea ce privește candidatul pentru Primăria Drobeta Turnu Severin, alianța urmează să stabilească cine va intra în cursa electorală fiindcă aici sunt două persoane: Ervin Watzlawek (USR) și Elena Călin (PLUS).

”Eu vin cu o latură de optimism, cu dorința de dezvoltare. Zoan e mult prea frumoasă și economic se poate dezvolta. Dacă dezvoltăm turismul se va dezvolta și industria, se dezvoltă serviciile, e un loc care merită să fie pe harta lumii, pe harta Europei. Vreau să venim cu lucruri noi, mă interesează ca acest oraș să fie de sine stătător, autonom, să se descurce singur, pe picioare lui”, a spus Ervin Watzlawek (USR),  fostul director al Sucursalei Romag Prod.

”Dincolo de panseluțe și trotuare frumoase pentru că Severinul este un oraș care arată impecabil, este un oraș care din punct de vedere economic este foarte slab, iar cea mai mare problemă pe care eu o văd în momentul de față este cea demografică. Avem de-a face cu o îmbătrânire a populației, cu tineri care pleacă din acest oraș, cu forță de muncă foarte slab calificată și cu investitori care nu sunt atrași să vină în orașul nostru pentru că le este teamă că nu vor avea afaceri profitabile”, a declarat Elena Călin (PLUS).

Candidatul Alianței USR PLUS Mehedinți la președinția Consiliului Județean Mehedinți, Laurențiu Ștefănescu, crede că județul Mehedinți își poate schimba culoarea politică:

”Cineva trebuie să înceapă și aici. Dacă nu va începe nu se va întâmpla niciodată schimbarea pe care noi ne-am dorit-o tot timpul. Vin cu gândul acesta de a transmite un mesaj celorlalți că ceva se schimbă și în Mehedinți, că lupta trebuie să înceapă și aici, în acest baronat roșu, așa cum este perceput de către ceilalți. Nu sunt nici vreun zmeu care vine pe un cal alb care vine să schimbe lucrurile deoarece nu se poate. Ceea ce pot face eu e ceea ce am făcut și până acum, de a transmite mesaje”.

 

 

Articolul precedentUn bărbat a sfârșit sub roțile unui tren
Articolul următorOUG pentru alegerile anticipate a fost publicată, vineri seară, în Monitorul Oficial