Cei doi cetățeni pachistanezi și afgani care au condus grupul de migranți descoperiți la Grădinari, grup care ar fi dorit ajunge în vestul Europei, au fost arestați preventiv.

Polițiștii de frontieră i-au reținut pe cei doi iar procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin au cerut judecătorului de drepturi și libertăți arestarea preventivă a celor două călăuze.

Judecătorul de drepturi și libertăți al Tribunalului Caraș-Severin a decis: ”admite propunerea Ministerului Public – Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin de arestare preventivă a inculpaţilor BABAR ALI şi AHMAD VALI. În baza art. 223 alin. 2, art. 226 alin.1 şi 2 Cod procedură penală, art. 202 alin. 1, 3 şi 4 lit. e) Cod procedură penală, dispune arestarea preventivă a inculpaţilor: BABAR ALI, AHMAD VALI, pe o durată de 30 zile, de la data de 21 iunie 2018 până la data de 20 iulie 2018 inclusiv. În baza art. 230 alin.1 Cod procedură penală, dispune emiterea mandatelor de arestare preventivă corespunzătoare. În baza art.275 alin. (3) C.p.p., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. În baza art. 272, art. 275 al. 6 Cod procedură penală, onorariul apărătorilor din oficiu, în cuantum de câte 130 lei, se avansează din fondurile Ministerului Justiţiei. În baza art. 273, art. 275 al. 6 Cod procedură penală, onorariul interpretului de limba urdu, în cuantum de 300 lei, respectiv a interpretului de limba farsi, în cuantum de 400 lei se avansează din fondurile Ministerului Justiţiei şi se suportă definitiv de către acesta, conform cererilor formulate în acest sens, privind cuantumul serviciului prestat. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare cu inculpaţii şi procurorul”.

Cei doi pot contesta măsura la Curtea de Apel Timișoara.

Articolul precedentIntervenție salvatoare pe Dunăre, o barcă plutea în derivă FOTO-VIDEO
Articolul următorCupa Europeană la karate WKC a debutat la Reșița