Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, împreună cu cei ai Secției 8 poliție rurală Oravița au identificat luni, după orele 21.45, în zona Agadici, o autoutilitară condusă de un bărbat de 31 de ani din localitate, care nu poseda permis de conducere, în bena căreia au fost găsiți doi porci mistreți împușcați.

Polițiștii au extins cercetările, ocazie cu care au mai identificat un bărbat de 31 de ani din Agadici, membru vânător, care folosind arma proprie, a împușcat cele două animale.

Cei doi porci mistreți, în greutate totală de 135 kg, au fost predați Direcției Sanitar Veterinare Caraș-Severin pentru expertizare, prejudiciul estimat fiind de 1400 euro. Arma de vânătoare și un număr de 21 de cartușe au fost ridicate în vederea cercetărilor.

”În cauză se continuă cercetările față de autorul faptei de braconaj, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de practicare a vânătorii fără a fi înscris în autorizația de vânătoare, faptă prevăzută și pedepsită de art. 42 din Legea 407/2006 și respectiv uzul de armă fără drept, faptă prevăzută și pedepsită de art. 343 Cod Penal.  Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore” ne-a informat cms. șef Dinu Nicorici, purtătorul de cuvânt al IPJ Caraș-Severin. La această oră procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Caransebeș urmează să decidă dacă vor propune măsuri preventive în cauză.

”Față de celălalt participant la infracțiune se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere fără permis, faptă prevăzută și pedepsită de art. 335 Cod Penal și respectiv, transportul vânatului dobândit în condițiile art. 42 sau găsit împușcat, faptă prevăzută și pedepsită de art. 44 din Legea 407/2006 privind vânătoarea și protecția fondului cinegetic. Lucrătorii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, în cooperare cu polițiștii din județ, vor desfășura și în continuare acțiunile vizând prevenirea și combaterea infracțiunilor la regimul armelor și munițiilor și cele pentru combaterea braconajului cinegetic” mai spune cms șef Dinu Nicorici.

Articolul precedentTerenuri gratuite pentru tinerii din Caransebeș care vor să-și facă o casă
Articolul următorFuncționarul de la APIA prins cu mită nu a fost arestat