50 de camere video de supraveghere vor fi instalate în Caransebeș Investiția este cuprinsă în bugetul pe acest an, iar primarul Felix Borcean spune că banii provin  din economia la buget realizată odată cu reducerea numărului de polițiști locali.

Pentru sistemul de camere video, că tot s-a discutat, am avut tot felul de oferte. Vrem să facem un proiect similar cu cel de la Oradea, ca structură, nu ca dimensiune, care la noi să cuprindă circa 50 de camere cu 360 de grade perspectivă, asta însemnând o cheltuială, dacă e să ne raportăm la Oradea unde investiția a costat 3 milioane de lei pentru 600 de camere video, iar noi avem 50, adică undeva la 200.000-300.000 de lei estimez eu. Știți că am spus la un moment dat că economia pe care o să o realizăm cu salariile celor care nu mai sunt la Poliția Locală Caransebeș este de vreo 700.000 de lei doar anul acesta, asta însemnând că putem acoperi investiția în camerele video din această economie de salarii. ”, a explicat primarul Felix Borcean.

Camerele de supraveghere vor putea fi instalate la intrările și ieșirile din oraș, pe străzi și în intersecții pentru monitorizarea traficului, în zonele predispuse la depozitarea necontrolată de deșeuri, dar și pentru depistarea persoanelor care comit infracțiuni.

Sursa: Realitatea de Caras-Severin

Articolul precedentBilanț coronavirus: 4.151 de cazuri noi și 97 de decese. Vezi situația pe fiecare județ
Articolul următorMiron Mitrea, despre protestele anti-restricții din ultima perioadă și „dirijorii” din spatele lor: „Și-au făcut mâna pentru ceea ce urmează. Se pregătește căderea Guvernului Cîțu”