Marți a avut loc la Moldova Nouă conferința de închidere a proiectului ”Provocare și oportunitatea dezvoltării turismului în teritoriul nostru comun” proiect în cadrul căruia a fost realizat un film de prezentare al turismului religios, o aplicație IT pentru turismul Bănățean, o școală de antreprenoriat dar și una de dans, târguri gastronomice și expoziții.

Gazda manifestării a fost Casa de Cultură a orașului Moldova Nouă unde Fundația Activity din Reșița precum și reprezentanți ai municipalității din Veliko Gradiște (Republica Serbia) dar și Moldova Nouă. A fost proiectat filmul de promovare al turismului religios din Banat iar absolvenții cursului de dansuri tradiționale au dat o demonstrație de virtuozitate.

Proiectul este finanţat în cadrul Programului INTERREG IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia și are parteneri Primăria Veliko Gradişte din Republica Serbia şi Primăria Moldova Nouă. Valoarea totală a proiectului este de 231.640,50 euro, iar durata proiectului este de 14 luni, până la 4 iulie 2018.

Obiectivul general al proiectului este „îmbunătățirea standardelor de calitate a vieții în regiunea proiectului prin promovarea turismului tematic, susținerea și extinderea rețelei de cooperare durabilă între operatorii de turism din zona transfrontalieră și stimularea dezvoltării turismului”, a spus Nadia Potoceanu, președintele fundației.

Proiectul mai viza crearea unui brand turistic și impunerea unor sărbători locale: organizarea unei Zile a Dunării și Zilei Turismului în Moldova Nouă, Veliko Gradiște și Reșița dar și o deplasare la Monumentul Turismului din Rusca Montană (foto).

 

Articolul precedentAccident mortal la Bucova
Articolul următorIoan Deneș, ministrul apelor și pădurilor, vizită de lucru în Caraș-Severin