O frumoasă colaborare între două ONG-uri din România și Republica Serbia pune mereu la cale acțiuni inedite de protecția mediului. Recent, însă, în urma unei ample acțiuni de ecologizare, ne-au arătat că râul Nera este poluat excesiv cu PET-uri din plastic.

”Colaborarea” dintre autoritățile române și sârbe în zona de frontieră a râului Nera. ”În România pe această zonă a fost instituită ZONA DE PROTECȚIE INTEGRALĂ Balta Nera – Dunăre din Parcul Natural Porțile de Fier, iar PN Porțile de Fier este parte a rețelei europene de arii naturale protejate NATURA 2000 și în același timp parte a Convenției Internaționale de la Ramsaar privind protecția zonelor umede” scrie GEC Nera.

”Într-un singur lucru suntem de acord cu uşurinţă: Aruncăm cu uşurinţă gunoiul în râu!” scriu și cei de la Nasa Bela Crkva. Aceștia au desfășurat o acțiune de ecologizare a Nerei în localitățile Vracev Gaj și Biserica Albă, iar ceea ce au găsit pe albie au fotografiat pentru mărturie.

Din păcare de ecologizarea acestor râuri sunt responsabile autoritățile locale, pe sectorul de râu care le traversează comuna, însă primarii sunt efectiv impasivi la astfel de imagini și, extrem de rar, derulează acțiuni de ecologizare.

Asta și pentru că au, tacit, sprijinul Gărzii de Mediu care ar trebui să-i amendeze pentru astfel de ”peisaje plasticate”, dar comisarii închid ochii și amenzile lipsesc aproape cu desăvârșire. Ca și interesul pentru un râu curat…

Articolul precedentZIUA EUROPEI,  SĂRBĂTORITĂ LA UEMR
Articolul următorȘcoala duală reșițeană merge mai departe, numărul de elevi în continuă creștere