Administratorul public al municipiului Reșița atrage atenția cetățenilor că gunoaiele aruncate la întâmplare sau depozitele ilegale de deșeuri pot duce la producerea de inundații.

„E vorba de zona Şcolii de Beton, unde lucrările s-au făcut acum mulţi ani şi unde gurile de scurgere au fost înfundate. Toate sunt pe sub linia de tramvai către colectorul principal. Apoi sunt probleme la intersecţia dintre strada Oituzului spre semafor, unde anul trecut am montat o rigolă care preia în bună parte apele pluviale care vin de pe străzile adiacente. Canalizarea pluvială, care ajunge până la rigolă, însă, nu face faţă. Părerea mea personală este că lucrările care s-au realizat acolo pe programul ISPA, în urmă cu trei-patru ani, au fost încurcate, adică a fost amestecată canalizarea menajeră cu canalizarea pluvială. Şi spun acest lucru deoarece unul dintre capacele de pe canalizarea menajeră este aruncat afară la fiecare ploaie de către forţa apei. Deci, e clar că, undeva, lucrurile au fost încurcate pe acest program pe fonduri europene. Încercăm să căutăm soluţii pentru toate”, a declarat pentru AGERPRES, city-managerul Reşiţei, Paul Vasile.

Un alt punct nevralgic rămâne cel din zona Pasajului TMK, unde se speră ca în perioada următoare problema să fie rezolvată, cel puţin parţial. De asemenea, în porţiunea dintre Lunca Pomostului şi centrul municipiului Reşiţa sunt câteva scurgeri înfundate, ceea ce face ca străzile să se inunde la fiecare ploaie.

„Din păcate, în cele mai multe cazuri, cauzele care duc la astfel de situaţii sunt pungile şi peturile aruncate de oameni, care blochează scurgerile”, afirmă Paul Vasile.

Articolul precedentNatalia Intotero la masă cu elevii cărășeni FOTO
Articolul următorAlunecare de teren și inundații la Reșița FOTO VIDEO