Din nou scene extrem de violente au avu loc în neliniștitul cartier ”Dealul Crucii” din municipiul Reșița.

Totul a plecat de la un client mai vechi al procurorilor și judecătorilor, Ursaru Ion Săndel, un locuitor al zonei condamnat penal pentru ultraj și tulburarea liniștii publice, faptă pentru care a fost deferit poliției de cel pe care a încercat să-l tâlhărească, Oecsi Șafar și el cu o condamnare penală într-un alt dosar.

Atunci, deși faptele aveau un puternic caracter antisocial, instanța a decis să-i dea o pedeapsă cu suspendare pentru o perioadă de încercare, perioadă în care încă se află.

Recent acesta a fost condamnat în primă instanță și pentru o altă faptă penală (act sexual cu un minor) fapt ce l-ar face să încalcă termenul de încercare, așa cum l-a încălcat și cu bătaia de miercuri și să merargă la pușcărie. Așa că acest Ursaru a căutat răzbunare și i-a amenințat și agresat pe toți membrii familiei Șafar, din cauza plângerii cărora a primit prima condamnare.

Primul agresat este Bogdan Șafar, fiul victimei, care a fost lovit cu o sticlă direct în față. Dar lui Ursaru nu i-a fost suficient și a intrat peste familia Șafar în casă, se pare că ar fi spart și o ușă și l-a lovit pe Oecsi Șafar cu un par în cap.

Imediat la fața locului au ajuns jandarmii care, însă, s-au gândit să-i amendeze pe cei doi fii ai lui Șafar cu câte 1.000 de lei, deși Ursaru intrase peste ei și îi spărsese capul cu parul tatălui lor. Căpitanul Marius Săndulescu confirmă cele două amenzi și spune că Jandarmeria a făcut doar cercetarea inițială, după care dosarul a fost preluat de către Poliție.

Familia Șafar s-a ales și cu ușa spartă, capul spart dar și cu dosar penal pentru amenințare! Și asta în condițiile în care, spun ei, polițiștii nu s-au sinchisit nici măcar să facă o sumară cercetare la fața locului, să recupereze așa zisa armă, parul cu care a fost lovit Șafar dar, potrivit inspectorului Alina Boeru,purtătorul de cuvânt al IPJ Caraș-Severin polițiștii au preluat cercetările în cele două dosare penale, cercetări care se află în curs.

https://studio.youtube.com/video/I1ft0u8UeIk/edit

Întrebată de cercetarea la fața locului inspectorul Alina Boeru spune că este o anchetă penală în cauză și că mai multe detalii nu va da. Dar, din păcate, deși cu două dosare penale la activ și un al treilea deschis pentru ”loviri și alte violențe”, împotriva lui nu s-a cerut nicio măsură preventivă, probabil socotindu-se că nu este un pericol social.

Dacă omul este sau nu pericol social vă lăsăm să decideți după ce vizionați cele două filmări cu familia Șafar…

Articolul precedentPrognoza meteo a fost revizuită. Schimbări dramatice: cum va fi vremea până pe 4 noiembrie
Articolul următorConsilierii locali PSD încă nu știu cât a costat bugetul public Festivalul ”Custom”