Asociaţia „Acasă în Banat” continuă demersurile de valorificare a patrimoniul mulinologic din judeţul Caraş-Severin, mai ales a morilor de apă, în cadrul proiectului „Hai la Rudăria!” (comuna Eftimie Murgu), pe care să o transforme într-o destinaţie turistică mult mai atractivă decât este acum.

„Rudăria este o adevărată bijuterie a arhitecturii populare ţărăneşti, însă nu este pusă în valoare aşa cum trebuie. Astăzi, turiştii vizitează doar şase-şapte dintre cele 22 mori pentru că nu ştiu cum să ajungă la celelalte. Stau o oră – două, după care urcă în maşini şi pleacă. Noi ne propunem să introducem toate cele 22 de mori în circuit, să oferim posibilitatea turiştilor să le viziteze pe toate, să facă drumeţii pe jos sau cu bicicleta, să descopere satul şi oamenii, să cumpere produsele locului şi să aibă toate motivele să rămână peste noapte la pensiunile din sat”, a declarat, joi, preşedintele Asociaţiei „Acasă în Banat”, Radu Trifan, într-o conferinţă de presă.

Sursa: Realitatea de Caras-Severin

Articolul precedentLucian Bode, despre măsurile de Paște: „Îi rog pe cei care nu participă la slujba de Înviere să rămână acasă”
Articolul următorSe redeschide dosarul 10 August. Sebastian Cucoş, Cătălin Sindile şi Laurenţiu Cazan, anchetați din nou