Recent s-a încheiat la Reșița cea de a 3-a ediție a Campionatului național de lupte. Timp de 3 ani la rând Reșița le-a găzduit și de fiecare dată a reușit să păstreze bună parte din medalii acasă prin sportivii săi. Și anul acesta cea mai strălucitoare medalie a venit de la luptătorul Andrei Franț, 

La această competiție au participat cei mai valoroși luptători ai României componenți ai loturilor naționale de lupte libere, lupte greco-române și lupte feminine. Au participat în jur de 350 de sportivi, iar spectacolul sportiv a fost pe măsură.

”Am avut 4 medalii la campionatul național de seniori, mai precis prin locul 1, Franț Andrei, care a devenit și campionul național al categoriei la care a participat: 92kg. După cum bine știu unii dintre voi, este antrenorul secund al lotului olimpic al României. Pe locul 2 la categoria 61kg a fost Filip Marin, iar apoi am avut 2 medalii de bronz prin Caraș Vlad și Tot Andrei, medalii mulțumitoare. Aceste rezultate ne-au clasat pe locul 4 în clasamentul pe echipe! Au participat 58 de cluburi din România iar noi am fost la un punct distanță de locul 3 și la un punct distanță de locul 2. Ne doream mai multe medalii, am avut câteva clasamente pe locul 5 și 7, dar cei care s-au clasat sunt sportivi tineri, de mare viitor și sunt convins că la următoarele edițîi vor avea rezultate mulțumitoare pentru toată lumea” a spus antrenorul emerit Adrian Dacica.

Și de această dată, deci, Andrei Franț aduce Reșiței cea mai strălucitoare medalie la Finalele Campionatului Mondial dar și titlul de campion național la 92 de kilograme. La fel făcea anult precut pentru categoria 86 de kg dar și în urmă cu doi ani, fiind singurul luptător care a reușit să aducă CSM Reșița cea mai strălucitoare medalie.

În semn de prețuire și recunoaștere pentru performanțele sportivului dar și pentru activitatea sa ca antrenor al Lotului Olimpic de lupte libere al României, Primăria Comunei Fârliug a decis să-i acorde titlul de cetățean de onoare al localității, momentul festiv fiind programat pentru data de 8 septembrie, când este ruga satului. Comuna Fârliug este localitatea natală a bunicilor lui Andrei Franț dar și cea în care familia locuiește la acest moment. Sportivul s-a născut pe 3 ianuarie 1990, în Reșița.

 

Articolul precedentO timișoreancă s-a trezit cu vipera în oală în casa de vacanță de la Ciclova VIDEO
Articolul următorAjutoare de urgență de la Guvern, 32 de persoane din Caraș-Severin pe listă