În urma analizei și a Hotărârii Consiliului de Etică și Management Universitar ministrul interimar, Valer Breaz, a emis ordinul de ministru.

Acesta era necesar pentru punerea în aplicare a prevederilor Hotărârii CEMU cu privire la Universitatea ”Eftimie Murgu” din Reșița.

Acesta are și o anexă prin care se prevede metodologia monitorizării acestei universități: ”Universitatea „Eftimie Murgu” din Reșița instituție de învățământ superior,care face parte din sistemul național de învățământ, conform hotărârii guvernului nr. 369/1992 privind înființarea Universității „Eftimie Murgu” din Reșița, este monitorizată pe o perioadă de 3 luni, începând cu data publicării prezentei metodologii în Monitorul Oficial al României, partea I” se precizează în document.

În anexă se mai spune despre ”comisia de monitorizare specială” că ”se va deplasa ori de câte ori este nevoie la instituție pentru a verifica conformitatea și realitatea celor precizate de către universitate în rapoartele de progres transmise și va întocmi rapoarte ce vor prezenta stadiul îndeplinirii planului de măsuri elaborat de către Universitatea „ Eftimie Murgu” din Reșița,problematica menționată în art.3 alin. (1) și (3), precum și alte aspecte semnalate la fața locului”.

Evaluarea universității Reșițene se va încheia în luna octombrie 2019 și ea va trebui prezentată public.

”În luna octombrie comisia de monitorizare specială va oficializa Universității informații în legătură cu depunerea de către Universitatea „Eftimie Murgu „ din Reșița un dosar de evaluare instituțională la ARACIS sau la altă agenție de Asigurare a Calității din țară sau din străinătate,înregistrată în Registrul European pentru Asigurarea Calității în Învățământul Superior (EQAR)… La sfârșitul perioadei de monitorizare se va întocmi un raport final care va cuprinde propuneri privind măsurile finale în ceea ce privește reorganizarea Universității „Eftimie Murgu „ din Reșița” se mai arată în anexa ce face parte integrantă din ordinul de ministru.

Așa cum însuși prevede, ordinul de ministru va intra efectiv în vigoare odată cu publicarea sa în Monitorul Oficial.

Articolul precedentSe decantează lucrurile în PSD CS! Conducerea spune că vrea să scape de duplicitari
Articolul următorATENȚIE! Instabilitate atmosferică în Caraș-Severin