Aseară s-a dat alerta la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caransebeș după ce un tânăr de 22 de ani din Zervești a început un live pe facebook, live în care arăta cum încarcă un pistol și este pregătit să-l lichideze pe unul dintre prietenii săi, din Viena.

În mai puțin de trei ore procurorii au reușit să primească mandatul de percheziție și să intre peste tânărul care a fost găsit ca în live, cu pistolul încărcat pe masă.

Cel mai mult i-a alertat pe procurori faptul că Rusu, așa cum își spune tânărul, avea un cazier consistent în Austria, acolo unde a locuit în ultima perioadă, unde avea inclusiv infracțiuni săvârșite cu folosirea armei și era posibil să-și ducă amenințările până la capăt.

De asemenea, operativitatea Poliției și a procurorilor este cu atât mai de apreciat cu cât acesta a trebuit să fie verificat în mai multe baze de date, existând riscul ca acesta să fie suspect de infecție cu coronavirus și intervenția, în cazul acesta, să fie mult mai greu de coordonat și realizat.

Acesta a fost condus la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caransebeș și i-a fost confiscată arma, cel mai probabil deținută ilegal, procurorii verificând la această oră legalitatea deținerii acelui pistol. Imediat ce a scăpat din mâna procurorilor, Rusu a intrat din nou pe live unde povestește prietenilor că a fost ”cu brățări la mâini” și spune că ”nici eu n-am crezut că dorm în seara asta acasă”, pe fundal ascultând mai multe melodii ale manelistului Dani Mocanu.

”Mă duc la pușcărie ca acasă” a mai spus Rusu pe live-ul făcut pe facebook.

Ancheta este condusă chiar de primprocurorul Parchetului Caransebeș, Maria Colțan, care a cerut rapid expertizarea armei, ancheta fiind în curs iar bărbatul de 22 de ani are un mandat de aducere pentru ziua de astăzi. Este posibil, în funcție de rezultatul expertizării armei, ca bărbatul să fie reținut.

Articolul precedentO echipă formată din medici și asistenți medicali români a plecat marți în Italia. Echipa va oferi sprijin medical în cea mai afectată zonă de coronavirus
Articolul următorAnunțul Patriarhiei: Pelerinajul de Florii se suspendă. În noaptea de Înviere, credincioşii pot ieşi doar la ferestre, balcoane pentru a-și spune „Hristos a înviat!”