Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Oravița au depistat doi cetăţeni din Albania care au încercat să intre ilegal în România din Serbia, pe jos, pe la frontiera verde. Un alt cetățean albanez a fost depistat de colegii noștri din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Lunga, în timp ce  încerca să treacă ilegal frontiera.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Oravița – I.T.P.F. Timişoara, în timpul executării misiunii de supraveghere a frontierei de stat, au depistat în apropierea localității de frontieră Grădinari, județul Caraș Severin, două persoane care se deplasau pe jos, dinspre Serbia spre România. Întrucât nu îşi justificau prezenţa în zonă, acestea au fost duse la sediul poliţiei de frontieră pentru cercetări.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză sunt cetățeni albanezi, de sex masculin, în vârstă de 38, respectiv 41 de ani. Cetăţenii albanezi au încercat să treacă frontiera din Serbia în România, pe jos, întrucât aveau interdicţie de a intra în Spaţiul Schengen şi doreau să ajungă în țări din vestul Europei.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, cei trei bărbați fiind preluați de autoritățile de frontieră sârbe în baza  acordului de readmisie încheiat între cele două ţări.

Articolul precedentCât adevăr este în ceea ce îți spun politicienii în această campanie electorală?
Articolul următorSute de migranți și refugiați, sprijiniți să se integreze în România în ultimii doi ani