“Este o trăsnaie și cred că ar trebui să terminăm cu această trăsnaie. Atunci când pun diagnosticul de gripă este unul cât se poate de clar, până când și eu l-am învățat. Te doare capul, ai temperatură 39-40 de grade, te dor mușchii. E gripă, nu ai nevoie de niciun test! Ai nevoie să stai naibii acasă, să te izolezi, să suni medicul de familie și să-i spui ce ai. Ai gripă clinic. Acum moda asta că facem teste de gripă dimineața, la pranz și seara și bombardăm camerele de gardă cu zeci de pacienți, sute de pacienți, este o aiureală…” suntem sătui de atâta aroganță și de mamuți obosiți care nu mai sunt capabili să își măsoare cuvintele nici măcar în timpul unei conferințe de presă.

Spitalele de stat sunt pline de părinți cu copii gripați, bătrâni alarmați că au febră mare. Spitalele private se confruntă și ele cu un număr mare de pacienți, cu stări febrile, cu vârste pediatrice până la cei mai înaintați în vârstă.

Scoli și Grădinițe închise pentru dezinfecție. Vaccinurile antigripale lipsesc din cabinetele medicilor de familie, lipsesc chiar și din farmacii dar suntem luați de sus și puși la punct de cei care ar trebui să vină în întâmpinarea noastră cu soluții eficiente de a ne feri de gripă. Mă aștept la un director de institut să vorbească cu calm, simplu și pe înțelesul tuturor, cât să lămurească lucrurile, dacă avem motive reale de panică sau nu. Dacă există sau nu vreo asemănare între virusul din China care înțeleg că se răspândește rapid și virusul gripal care deja a făcut victime.

Domnul Streinu vine cu comentarii de genul “da, dar nu era vaccinat!” Poate și-ar fi dorit să fie vaccinat dar nu a mai apucat! Umilința e de 30 de ani și domnul Streinu o promovează cu nonșalanță ascunzându-se sub pălăria funcției de director al Institutului de Boli Infecțioase.

Nu știu ce au înțeles cetățenii din această ieșire nervoasă a dumnealui și dacă mai tolerează astfel de replici acide la o solicitare de ajutor.

Cât de greu este să vii în sprijinul oamenilor cu soluții? Cât de greu este să vorbești frumos? Să fii eficient în comunicare, ca fiecare Cetățean să se simtă în siguranță. Astfel de ieșiri sunt rușinoase și trebuie taxate de către societate!

Articolul precedentAu apărut imagini cu mașina polițistului de la Rutieră incendiată VIDEO
Articolul următorMinisterul culturii și Ministerul agriculturii se coafează de 13.000 lei