Din dorința de schimbare și lipsa de dezvoltare în comuna Forotic mai mulți tineri au decis să ia atitudine și să mobilizeze mai multe persoane pentru realizarea de acțiuni civice.

Și cum pandemia i-a făcut să lase Timișoara, unde munceau și să retragă acasă, alături de familie, n-au putut rezista tentației și au început să demareze mai multe proiecte civice în satele lor. Un astfel de exemplu este comuna Forotic.

Au început să caute soluții pentru problemele locale, iar din discuția cu alți vecini de comună și împreună cu aceștia le-au prioritizat în funcție de necesitate și gravitate .

”Punând ideile tuturor pe hârtie am reușit să identificăm o serie cu care putem începe: cazuri sociale, deșeuri aruncate în natură , curățarea cimitirului. În localitatea Comorâște, cimitirul ortodox nu a fost curățat de doi ani. Aici vegetația s-a extins peste locurile de veci, iar oamenii vârstnici din sat care locuiesc fără copii și nepoți, nu pot întreține și locurile comune din față sau spatele cimitirului, locul liber pentru construirea de morminte ori aleile comune” spune Alex Sporea, unul dintre inițiatori.

Imagine

Prima acțiune au făcut-o între 29 și 30 mai 2020. ”Fiind o activitate nouă pentru oameni și necunoscând mobilizarea pentru așa o acțiune în premieră am ales să începem prin curățarea cimitirului. Pentru realizarea acestei acțiuni aveam nevoie de 4-5 voluntari, 3- 4 motocositoare (deținem), 4-5 greble (deținem), 2-3 furci (deținem), vreo 20 saci de gunoi, 20 litri benzină , 4 litri ulei de amestec și 2 zile de muncă” explică Alex primul pas făcut.

Au primit și acordul preotului pentru curățarea cimitirului.

”Numai prin educație putem salva natura, tradițiile și obiceiurile, într-un cuvânt VIAȚA LA ȚARĂ!” spune cu tărie Alex Sporea. Și astăzi au dat deja gata prima acțiune și obiectivele urmărite.

Articolul precedentUn cărășean de 81 de ani a fost răpus ieri de coronavirus
Articolul următor100% TU DECIZI! Valer Dorneanu, șeful deputaților când se nășteau baronii. Șeful CCR, în Rusia pe banii românilor