Un super radar va face zile negre șoferilor. Potrivit celor care l-au proiectat, are o eficiență de aproape 100% și detectează depășirile de vitează cu o aproximație de cel mult 3 km/h. În plus, face fotografii de înaltă rezoluție ale șoferilor care depășesc viteza, atât din față, cât și din spate.

Radarul a fost instalat deja pe toate autostrăzile din Austria. Pe lângă faptul că utilizează o tehnologie care îi permite un câmp vizual de 360 ​​de grade și o rază de acțiune de aproape 100 de metri, aparatul se declanșează silențios și fără bliț care să îi avertizeze pe şoferi, scrie Heute, citat de soferidinromania.ro.

 

Aparatul scanează 3D autoturismul urmărit și determină viteza instantanee prin mediarea vitezelor succesive detectate în mai multe puncte.  De asemenea, radarul poate detecta și dacă șoferii nu respectă distanța de siguranță, dacă depășesc linia albă continuă, nu opresc la semafor sau pur și simplu circulă pe sensul greșit.

Ca și cum aceasta n-ar fi tot, noul super-radar poate detecta mai multe mașini în același timp și în ambele direcții .

 

Autorităţile de la Viena au anunțat că după instalarea primelor noi dispozitive, unul dintre ele a fost deja activat de 13.000 de ori în 6 luni.

Foto> arhiva

Articolul precedentGeorge Simion, președintele AUR, pune tunurile pe firmele care ne exploatează resursele naturale – România Suverană, ora 20.50
Articolul următorPASTILA PENTRU SUFLET